Kolorado d.o.o.,

Teharje 20A, 3221 Teharje   Davčna številka : SI10166025, Matična številka: 1518143000

DTF tisk

DTF je kratica za Direct To Film. Ta tehnika vključuje tiskanje vašega dizajna neposredno na film in nato prenese na majico iz bombaža, poliestra ali njunih mešanic, ne glede na njihovo barvo, saj lahko deluje z belo barvo.

Kako natisnemo DTF transferje?

Velika prednost te tehnike je, da se plast bele črnila natisne hkrati z barvnim črnilom. Zaradi te funkcije je zelo preprosta alternativa v primerjavi z drugimi metodami, kot je beli barvni toner.

Če delate z DTF, morate vedeti, da so veljavni formati za tiskanje vaših dizajnov naslednji: eps, ps, pdf, bmp, tif, jpg, png in psd.

Kako deluje DTF tiskanje?

Postopek:

Prvi korak – Tisk na film

Najprej se naša nadarjena ekipa osredotoči na dizajn. Nato dizajn pošljemo našim tiskalnikom DTF. Naši tiskalniki DTF so opremljeni s posebnim filmom, pripravljenim za tisk. Na začetku je celoten obris dizajna v celoti natisnjen v beli barvi. Nato se barve dizajna natisnejo na vrh bele plasti. To je zato, da se doseže živahnost in popolna natančnost barv, uporabljenih v dizajnu. Bela plast ne bo vidna, razen če so v dizajn vključeni beli elementi.

Drugi korak – nanos prahu

Po opravljenem tisku se na film nanese prah. Ta bo enakomerno oprašen po celotnem dizajnu, ki je bil natisnjen na film. Prah, ki se uporablja v procesu DTF, je bistvenega pomena, saj deluje kot “lepilo”, ki drži dizajn na oblačilu, ko je toplotno stisnjeno. Ta prah je treba nato še utrditi.

Tretji korak – Prenos

Celotna faza prenosa traja le cca 15 sekund! Film, na katerem je zdaj natisnjen dizajn in celotno opreašen, se postavi v eno od naših toplotnih stiskalnic. Na toploti 170 stopinj in 15 sekund kasneje je film sedaj močno pritrjen na oblačilo.

Četrti korak – luščenje filma

 

Ko se dizajn po prenosu ohladi, se film odlepi. Tako ostane nova izpolnjena aplikacija DTF.

Na kaj lahko tiska DTF?

DTF je zelo vsestranska možnost tiskanja, ki jo je mogoče uporabiti za tiskanje na številne različne vrste in sloge oblačil. DTF se lahko nanese na bombaž, najlon, poliester, mešanice 50/50, če naštejemo le nekatere. DTF lahko tiska tudi na svetle in temne tkanine.

Na primer, lahko je problematično uporabiti prilagoditve na poliestru z uporabo alternativnih metod tiskanja, kot je neposredno na oblačilo. Na drzne barve in natančnost dizajna vpliva tisk neposredno na oblačilo iz poliestra. Toda z uporabo postopka DTF to zagotavlja resnično prilagoditev oblikovanja materialov, ki jih je tradicionalno zelo težko natisniti.

Je DTF kakovosten?

Da, DTF proizvaja visokokakovostne natise. Tiskanje DTF je realistično in skladno z izvirnim dizajnom, kar zagotavlja odlično možnost tiskanja za kompleksne dizajne. DTF tisk je tudi zelo obstojen in dobro pralen. To pomeni, da ne barve pokajo ali se zlahka luščijo, zaradi česar so idealni za predmete, ki se veliko uporabljajo, kot so športna oblačila. Poleg tega je tisk DTF mehak na otip in prožen, kar pomeni, da ne bo vplival na obrabo ali povzročil neudobnosti oblačila, ki ga nosite.

  Prevedi»

  Kolorado vam omogoča oglaševanje na lastnih oglasnih površinah, tisk na tekstil, cerade, zastave, reklamne table, panoje, jumbo plakate, mobilna grafika..... Oblikovanje vizitk, dopisov, letakov, etiket, plakatov, brošur, vizitk, oblikovanje reklamnih tabel, napisov, transparentov, posredništvo in prodaja strojev za grafično industrijo, digitalni tisk, dodelavo in pripravo.

  NASLOV

  Teharje 20A, 3221 Teharje

  TELEFON

  +386 41 680 791

  E-POŠTA

  kolorado@kolorado.si